Balanç de Retrópolis 2019 que bat rècords d’assistència, recollida d’aliments i reciclatge

Balanç de Retrópolis 2019 que bat rècords d’assistència, recollida d’aliments i reciclatge

RetróPolis 2019 bat rècords d’assistència, de recollida d’aliments,
i de reciclatge de residus electrònics.

RetróPolis València es consolida en el panorama nacional com l’esdeveniment de retroinformática de referència de la Comunitat Valenciana, batent tots els seus registres d’assistència, a través de la seua entrada sostenible i solidària. El Museu d’Informàtica acollia el passat dia 4 de maig la celebració de la 4a edició de RetróPolis València, aconseguint una afluència de públic pròxima als mil visitants que van portar amb si la seua entrada responsable, és a dir, 1 RAEE (Residu d’Aparell Elèctric o Electrònic) o, almenys, 1 kg d’aliments no peribles, sent els primers depositats en un punt net per a reciclar i els últims donats a Bancs d’Aliments.

Els 2131 RAEE recopilats en l’entrada sostenible no fan sinó corroborar l’èxit de la conscienciació ciutadana entorn del problema del
fem electrònic que dia a dia generem, com a exemple podem indicar que només en piles usades es van recollir 8 kg. Quant a l’entrada solidària, es van donar 450 Kg d’aliments no peribles, destinats als més necessitats.

Durant el període de conferències de Retrópolis comptem amb tres interessants xarrades: Ramón Nafría ens va fer un repàs enciclopèdic al catàleg espanyol de videojocs des de l’Edat d’Or fins a Commandos; Víctor Bolinches, va desplegar tot un arsenal de tècniques de programació en matèria de recuperació del programari Arcade i Alberto d’Hoyo ens va estar parlant del seu projecte personal sobre la creació d’un prototip maquinari per a l’emulació de sistemes sota l’estàndard MSX.

El plat fort de la jornada el van compondre els integrants del grup de músics “Games & Symphonies Pocket”, una experiència musical com a espectacle interactiu sense precedents que va aconseguir un ple del Saló d’Actes. RetróPolis València 2019 ja és història, us esperem
a tod@s l’any que ve en RPV2020!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Loading...