El Museu d’Informàtica en la Xarxa Digital de Museus d’Espanya CER.ES

El Museu d’Informàtica en la Xarxa Digital de Museus d’Espanya CER.ES

El Museu d’Informàtica en la Xarxa Digital de Museus d’Espanya CER.ES

El 2017 va tancar amb una gran notícia per al Museu d’Informàtica de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica, des del mes de desembre la Xarxa Digital de Col·leccions de Museus d’Espanya CER.ES ha incorporat en el seu catàleg online informació sobre el museu i les seues col·leccions. La fitxa tècnica del museu pot consultar-se en el Directori de Museus i Col·leccions d’Espanya.

El Museu d’Informàtica treballa en la catalogació dels seus fons museogràfics de manera continuada des de principis de l’any 2017. En aquesta primera fase, l’equip del museu ha estat adquirint experiència en el maneig de l’aplicació DOMUS, el sistema integrat de documentació i gestió museogràfica desenvolupat pel Ministeri de Cultura. El museu utilitza aquest programa informàtic gràcies al conveni de col·laboració que la UPV va signar amb aquest ministeri el mes d’octubre de 2015.
 

De moment s’han incorporat a la xarxa un centenar d’objectes de la col·lecció accessibles en el catàleg online, encara que en l’actualitat el nombre de fons incorporats en l’aplicació ronda els 300. A banda de la catalogació també s’hi està treballant en la millora de la conservació dels fons, tot habilitant espais adequats de emmagatzematge, així com en la restauració de béns.

D’altra banda, el museu també està dedicant esforços al desenvolupament d’un tesaurus de termes informàtics, en castellà i valencià, per a poder accedir al catàleg de béns d’una forma més còmoda i eficaç.

Amb la col·lecció del museu de la ETSINF s’incrementa la presència de patrimoni científic i tecnològic en CER.ES tot obrint-se, en conseqüència, una porta al coneixement no solament de l’univers informàtic sinó també a tots aquells elements, des de màquines d’escriure i calculadores fins computadors personals i supercomputadors, que han format part de la quotidianitat de l’àmbit laboral en les últimes dècades. I no solament açò, entre els seus fons el museu també compta amb programes i aplicacions informàtiques de diversa naturalesa entre els quals s’hi inclouen, per exemple, els videojocs.

Amb la incorporació del Museu d’Informàtica, ja són 110 les institucions que formen part de CER.ES amb accés a més de 294.000 béns culturals i més de 520.000 imatges.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Loading...