Guanyadors del 500K Pandemic Response Challenge

Guanyadors del 500K Pandemic Response Challenge

L’equip València IA4COVID, coordinat per Nuria Oliver i Alberto Conejero, en el qual participa la Universitat Politècnica de València i membres de ETSINF, s’imposa en la final internacional a 48 equips de 17 països i gana el 500K Pandemic Response Challenge.

L’equip València IA4COVID ha obtingut el primer lloc en la final internacional de la competició global 500K Pandemic Response Challenge. El certamen, que atorga dos premis que sumen mig milió de dòlars, està organitzat per XPRIZE, una fundació amb seu a Los Angeles que fomenta la recerca des de l’any 2004, i patrocinat per Cognizant, empresa tecnològica cotitzada en Nasdaq.

La comissionada de Presidència de la Generalitat en Intel·ligència Artificial i Ciència de Dades en la lluita contra la COVID-19, Nuria Oliver, i el director del Departament de Matemàtiques Aplicades de la Universitat Politècnica de València i professor de ETSINF, Alberto Conejero, són els coordinadors de l’equip València IA4COVID, format per vint persones que treballen en universitats i centres de recerca de la Comunitat Valenciana.

Sis d’elles pertanyen a la UPV: són Miguel Rebollo, investigador de l’Institut VRAIN (Valencian Research Institute for Artificial Intelligence); Óscar Garibo, doctorant del programa en Matemàtica Aplicada; Eloy Piñol, tècnic superior de l’Institut Universitari de Matemàtica Pura i Aplicada; Miguel Ángel García March, personal de recerca del Departament de Matemàtica Aplicada; Manuel Portolés, graduat en Enginyeria Informàtica, i Víctor d’Elena, alumne de Màster Universitari en Comunicació Transmèdia.

Més de 100 equips participants

Un total de 104 equips, de 28 països, van participar en la primera fase del concurs, que consistia a desenvolupar en un termini de sis mesos models per a predir el nombre de casos de COVID-19 en 236 regions i països diferents. El projecte de l’equip València IA4COVID va quedar entre els millors del món i va entrar en la final. Ara s’ha imposat als 48 equips, de 17 països, que van aconseguir així mateix passar de ronda. El concurs estableix dos premis de 250.000 euros cadascun, per al primer i segon classificat, ja que ha recaigut en l’equip JSI vs COVID, de Ljubljana (Eslovènia).

Els models dels 48 equips han estat avaluats per un jurat independent format per acadèmics, especialistes en resposta a pandèmies, experts de IA i epidemiòlegs, entre altres. En la pàgina web de XPRIZE, es poden consultar tots els criteris d’avaluació i les directrius del desafiament.

Des de la ETSINF ens alegrem enormement d’aquest premi i els donem la merescuda enhorabona. Desitgem que aquest projecte contribueixi a la millora social.

📰Llegeix la notícia completa en la web d’UPV: http://www.upv.es/noticias-upv/noticia-12746-ganadores-del-es.html

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Loading...