La ciberseguretat i la intel·ligència artificial en temps del coronavirus a debat en la primera edició de festinFor

La ciberseguretat i la intel·ligència artificial en temps del coronavirus a debat en la primera edició de festinFor

Els especialistes Ángel Gómez de Ágreda, Alberto Rodríguez Romero, Lourdes Herrero, Vicent Botti, María de l’Església Vayá i Jon Ander Gómez analitzarán l’estat de la qüestió i respondran consultes en dues sessions digitals obertes al público.

festinFor naix en ETSINF UPV amb dues taules de debat centrades en la seguretat de les dades i l’ús de la intel·ligència artificial a partir de la COVID19.

Ada Byron, precursora de la programació, va concebre el potencial de la computació i en la seua idea original no el va limitar al càlcul, per a ella les màquines podrien entendre símbols i s’usarien també per a crear música o art.

El festinFor naix amb aqueixa mirada oberta entorn de l’enginyeria informàtica i les seues possibilitats. Un festival polifacètic com els àmbits en els quals l’enginyeria informàtica exerceix el seu paper, com a nexe d’unió de les inquietuds dels qui l’estudien i de la societat.

En origen aquest festival anava a comptar amb un dia dedicat a la música, un altre a les arts visuals, a la televisió i als videojocs, el seu vessant social amb el suport i col·laboració amb Open Arms i conferències amb ponents de renom en cadascun dels àmbits esmentats. La situació excepcional actual ha reconvertit el projecte original i arrancarà al maig amb dues sessions en format digital i en obert, a través de plataformes digitals.

La iniciativa part d’un comité format per alumnat i equip directiu de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la Universitat Politècnica de València que celebrarà el pròxim 8 de maig el dia del centre, dia de Ada Byron.

La primera sesion se celebrarà el pròxim dimecres, 6 de maig, a les 16:30h i comptarà amb la participació de l’analista geopolític del Ministeri de defensa, Ángel Gomez de Agreda, la directora de CSIRT-CV, Lourdes Herrero i l’expert en ciberseguretat Alberto Rodríguez Romero al costat del professor Manuel Esteve, moderador d’aquesta sessió. Durant aquesta taula redona, s’analitzarà el tractament de dades de caràcter personal des del punt de vista de la ciberseguretat. Es farà especial èmfasi en com aquestes dades s’han utilitzat en les diferents regions del món a partir de la crisi sanitària de la COVID-19.

Pots registrar-te a la sessió del pròxim 6 de maig ací: https://www.eventbrite.es/e/entradas-festinfor-talks-seguridad-de-los-datos-a-partir-de-la-covid-19-103503321220

La segona sessió serà el 8 de maig, també a les 16:30h, centrada en intel·ligència artificial com a incipient motor científic i econòmic a Espanya i en la Comunitat Valenciana, i com a eina d’adaptació i anticipació de crisis sanitàries, com la que ens afecta. Per a això intervindran el director de l’Institut Valencià d’Investigació a Intel·ligència Artificial (VRAIN), Vicent Botti, la Directora de la Unitat Mixta d’Imatge Biomèdica FISABIO-CIPF, María de l’Església Vayá i l’expert en models predictius i anàlisis de dades, el professor Jon Ander Gómez, moderats per Antoni Mestre, Vicepresident ACM Chapter UPV i Rafa Sánchez, director de continguts del festinFor.

Pots registrar-te a la sessió del pròxim 8 de maig ací:https://www.eventbrite.es/e/entradas-festinfor-talks-ia-vs-covid-19-103506167734

Les sessions s’emetran de manera simultània en el canal de YouTube de l’Escola i en els perfils socials oficials del festinFor. Els participants podran participar realitzant les seues consultes en temps real. Addicionalment, el contingut podrà gaudir-se a la carta a través del canal de YouTube de la ETSINF-UPV.

SOBRE ELS PARTICIPANTS

CIBERSEGURETAT

Ángel Gómez de Ágreda és coronel de l’Exèrcit de l’Aire, ha sigut cap de cooperació del Comandament Conjunt de Ciberdefensa i representant espanyol en el Centre d’Excel·lència de Cooperació en Ciberseguretat de l’OTAN. En 2019 va publicar “Món Orwell: Manual de supervivència per a un món hiperconectado”. Actualment és el cap de l’Àrea d’Anàlisi Geopolítica de la Divisió de Coordinació i Estudis de Seguretat i Defensa de la Secretaria General de Política de Defensa (SEGENPOL).

Alberto Rodríguez Romero és granadí, valencià d’adopció, ITIL Expert, Consultant Manager d’ISO/IEC 20000, Certificat en Gestió de Projectes amb PRINCE2 i certificat en COBIT5. Ha treballat en projectes amb l’administració pública com a desenvolupador i analista de processos de IT, amb operadors de comunicacions a nivell nacional i en diversos projectes de conscienciació en ciberseguretat. És membre de l’organització de RootedCON. Voluntari en emergències.

Lourdes Herrero és Enginyera Superior en Informàtica per la Universitat Politècnica de València i actualment Directora de CSIRT-CV.

Funcionària de carrera des de fa més de 30 anys, la major part de la seua activitat professional s’ha desenvolupat en la Generalitat Valenciana, on ha exercit diferents responsabilitats, i ha dirigit diversos projectes d’implantació de les TIC en l’Administració. En el seu lloc actual, com a Directora del CSIRT-CV, dirigeix i coordina l’estratègia i les activitats d’aquest Centre, des de la seua creació l’any 2007.

INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

María De l’Església Vayá és investigadora de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana. El seu treball se centra en l’anàlisi d’imatges mèdiques. És Directora de la unitat mixta d’imatge biomèdica entre FISABIO i el Centre d’Investigació Príncep Felip (CIPF).

Vicent Botti Navarro és catedràtic del Departament de Sistemes Informàtics i Computació i director de l’Institut Valencià d’Investigació en Intel·ligència Artificial (VRAIN) de la UPV. Forma part del grup d’experts que va seleccionar la Generalitat Valenciana per a l’elaboració de l’Estratègia d’Intel·ligència Artificial. Premi nacional d’informàtica 2018 per la seua dilatada i brillant trajectòria en intel·ligència artificial.

Jon Ander Gómez Adrián és professor de Programació, director del Màster en Big Data Analytics UPV, Investigador de el centre Pattern Recognition and Human Language Technology (PHRLT) i cofundador de la Spin off Solver Machine Learning, empresa de base tecnològica especialitzada en el desenvolupament de models descriptius i predictius aplicats a l’anàlisi de dades.

SOBRE ELS MODERADORS

CIBERSEGURETAT

Manuel Esteve Domingo és Dr. Enginyer de Telecomunicació, Enginyer Informàtic. Catedràtic d’Universitat d’Enginyeria Telemàtica a l’Escola d’Enginyers de Telecomunicació de la Universitat Politècnica de València (UPV). Director del Màster de Ciberseguretat de la ETSINF i autor de més de 250 publicacions en els camps de la Defensa i la gestió d’emergències i de la ciberseguretat i la ciberdefensa.

INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL

Rafa Sánchez Romero és graduat en Enginyeria Informàtica per la Universitat Politècnica de València. Ha col·laborat en tasques de reconeixement d’imatge mèdica en el Banc d’Imatges Mèdiques de la Comunitat Valenciana i, actualment col·labora com a investigador extern en el centre d’investigació PRHLT. Premi del Consell Social UPV al millor estudiant de la ETSINF l’any 2020.

Antoni Mestre Gascón és alumne de tercer curs del grau en Enginyeria Informàtica a la Universitat Politècnica de València. Actualment gaudeix d’una beca de col·laboració a la investigació en el centre d’investigació de Mètodes de Producció del Programari. A més, és Vicepresident d’ACM UPV Chapter

Pots accedir ací a la nota de premsa de festinFor

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Loading...