Analísta polític personal amb OK Google creat en UPV per Open Manifesto Project

Analísta polític personal amb OK Google creat en UPV per Open Manifesto Project

Ideen una solució per a evitar que les promeses electorals caiguen en l’oblit

● Professorat de la ETSINF integrant de la Càtedra de Tecnologia Cívica i Apoderament en col·laboració amb l’àrea PoliticalWatch de CIECODE presenten Open Manifesto, la primera proposta a nivell mundial per a convertir els programes electorals en una eina més útil per a la ciutadania durant tota la legislatura.
● Per a demostrar els potencials usos de Open Manifesto han creat “Analista Polític Personal”, una tecnologia que fa possible l’accés a les propostes de cada partit mitjançant l’assistent de veu del mòbil o dispositius com Google Home.

La Càtedra de Tecnologia Cívica i Apoderament i l’àrea ​PoliticalWatch​ de CIECODE presenten aquesta setmana ​Open Manifesto​, un ​nou format de programa electoral ​perquè tots els partits polítics puguen presentar les seues propostes sota un ​estàndard comú, obert i accessible​.

Es tracta de la ​primera iniciativa en el món ​per a acostar els programes de les diferents conteses electorals als estàndards de transparència i accés a la informació actuals. Open Manifesto advoca per estructurar els programes per a fer més fàcil la seua consulta, comparar-los entre ells o treballar amb les dades que contenen al llarg de la legislatura.
Aquest nou format permetrà, per exemple, ​conéixer​ la posició d’un partit en un tema en concret, si té ​propostes​ sobre aquest tema, quines serien les seues ​“línies roges”​ a l’hora d’entrar a una negociació o ​comparar-lo​ amb el seu acompliment una vegada passades les eleccions. Fins i tot fer un seguiment​ de les possibles modificacions i actualitzacions que patisca el programa.

I qualsevol podrà accedir als programes, en qualsevol moment. ​L’accessibilitat​ d’aquest format i la seua ​llicència oberta​ garanteixen que es puga realitzar consultes o desenvolupar eines relacionades amb els programes (comparadors, anàlisis, informacions, aplicacions…) fins molt després de les eleccions, alguna cosa que els partits polítics actualment ​no garanteixen​.

“Volem contribuir a la construcció d’una societat més justa”, explica Diego Álvarez, director de la Càtedra de Tecnologia Cívica i Apoderament, sobre els motius que impulsen Open Manifesto. “Com a ciutadans i ciutadanes tenim dret al fet que els qui ens representen ens informen de les decisions que adopten, ens argumenten les seues raons i es facen responsables si no compleixen amb el promés”, conclou.

Com a mostra de les eines que es podrien crear recolzant-se en l’estàndard de Open Manifesto, els seus responsables han desenvolupat ​Analista Polític Personal​.
Analista Polític Personal​ és un agent integrat en els assistents de veu (de moment, només disponible per a Google Home), que ​respon a preguntes sobre el contingut dels programes electorals​, recolzant-se en el format de Open Manifesto.

Open Manifesto és una iniciativa de la Càtedra de Tecnologia Cívica i Apoderament en col·laboració amb l’àrea PoliticalWatch de CIECODE.

La Càtedra TCE desenvolupa tecnologies obertes per a la mobilització, organització i acció col·lectiva de la ciutadania. Està promoguda per la Delegació de Transparència i Govern Obert de la Diputació de València al costat de la Universitat Politècnica de València.
CIECODE és un centre d’investigació especialitzat des de 2011 en el desenvolupament i innovació de tecnologies cíviques per a facilitar l’accés a informació i la participació ciutadana.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Loading...