Coneixes els Instituts d’investigació associats a l’activitat de la ETSINF?

En la UPV hi ha 12 organitzacions on la major part del professorat vinculat a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica realitza la seua investigació. A més, el professorat de la ETSINF-UPV està majoritàriament adscrit a 9 Departaments, la qual cosa fa visible la gran transversalitat de les titulacions impartides.

En la figura superior es descriu el paper del centre com a node en el qual la generació del coneixement a través de la innovació per part d’instituts, centres i grups d’investigació és transmesa en la ETSINF-UPV pel professorat dels departaments tant especialitzats en tecnologia, com en matèries transversals.

 

El Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de la Comunitat Valenciana COIICV ha reconegut amb el Premi Sapiens 2021 al Millor Treball Fi de Grau (TFG) una aplicació per a previndre la depressió postpart desenvolupada pel titulat de la ETSInf Germán Molina, tutoritzat per José L. Gorg Luján i Alberto Conejero.

El projecte Aplicació mòbil per a donar suport a un sistema d’aprenentatge automàtic per a la prevenció de la depressió postpart, del graduat en Enginyeria Informàtica per la UPV Germán Molina Francés, ha obtingut el Premi Sapiens 2021 al Millor Treball Final de Grau. Segons explica el graduat en Informàtica, “es tracta d’una aplicació Android que permetria a un equip mèdic, per mitjà de l’anàlisi de dades, tindre una visió global del problema, informació i coneixement per a implementar solucions”.

L’equip València IA4COVID, en el qual participen membres de ETSINF – Universitat Politènica de València, ha obtingut el primer lloc en la final internacional de la competició global 500K Pandemic Response Challenge.

El certamen, que atorga dos premis que sumen mig milió de dòlars, està organitzat per XPRIZE, una fundació amb seu a Los Angeles que fomenta la investigació des de l’any 2004, i patrocinat per Cognizant, empresa tecnològica cotitzada en Nasdaq. La comissionada de Presidència de la Generalitat en Intel·ligència Artificial i Ciència de Dades en la lluita contra la COVID-19, Nuria Oliver, i el director del Departament de Matemàtiques Aplicades de la Universitat Politècnica de València, Alberto Conejero, són els coordinadors de l’equip València IA4COVID, format per vint persones que treballen en universitats i centres d’investigació de la Comunitat Valenciana.

El projecte del doctorand de la ETSInf, Víctor M. Yeste, ha rebut una menció honorífica en el Premi al Potencial Emprenedor de Projectes d’Investigació de Joves Investigadors 2020 de la RUVID.
Digital Content Analytics, una aplicació de mesurament i seguiment de mètriques web i de xarxes socials que ajuda en la presa de decisions de l’estratègia de continguts, ha rebut la menció honorífica en l’àmbit de Tecnologies Habilitadores de la primera edició de el Premi al Potencial Emprenedor de Projectes d’Investigació de Joves Investigadors 2020, convocat per la Xarxa d’Universitats Valencianes per al foment de la Investigació, el Desenvolupament i la Innovació (RUVID).

El titulado de ETSINF Cecilio César Tamarit Camarero ha sido becado por el Programa Fulbright para realizar sus estudios de postgrado y ha decidido estudiar en Cornell University, considerada una de las 10 mejores universidades de investigación del mundo.

  • Fabio Carmona Antoñanzas  antiguo alumno de ETSINF, trabaja en Illumination MacGuff propiedad de Universal Pictures, en París en la película de animación Minions 2.

   José Duato RAC

   El 13 de noviembre, el profesor  José Duato tomó posesión de su plaza de Académico Numerario de la Real Academia de Ciencias Exactas, Físicas y Naturales en la medalla número 5, que le fue concedida en febrero de 2018.


   Patricia Pons Tomás  antigua alumna de ETSINF, ha sido reconocida por la Sociedad Científica Informática de España y la Fundación BBVA con el premio Jóvenes Investigadores Informáticos, por sus trabajos sobre el desarrollo de nuevas formas de interacción con animales usando como vehículo los sistemas informáticos.


   La alumna de MUIINF Mª Ángeles Rodríguez, junto a sus compañeros de la ETSINF Miguel Angel Mateo y Cristian Bodgan, han ganado el 1er premio en el hackathon del vf-OS Project con su App desarrollada con vf-OS.


   En la edición 2019 de los Premios del Consejo Social de UPV el premio al mejor estudiante de ETSINF lo ha recibido la alumna Lucía Pons Escat.


   El alumno Carles Torró Segura ha sido reconocido por el Colegio Oficial de Ingeniería Informática de la Comunidad Valenciana (COIICV) con el Premio Sapiens Proyecto Fin de Carrera 2019 al proyecto “Sistema de gestión y análisis estratégico de las competencias transversales en Ingeniería Informática”.

   La antigua alumna de ETSINF UPV, Andrea Landa, desarrolladora frontend y team leader en Seidor, realizó el cortometraje Olvido en las aulas de informática, en las optativas de EPA (edición, postproducción y síntesis de audio digital) y EPV (edición y postproducción de video digital) con gran éxito de crítica en el ámbito audiovisual.


   Sabías que el profesor Vicent Botti fue reconocido con el premio nacional de la Sociedad Científica Informática de España 2018 por su trayectoria en investigación en Inteligencia artificial


   El alumno de Grado de Ingeniería Informática Israel Sanjurjo ha desarrollado el proyecto ShiningShapes Orbital2