Tecnologies de la Informació

Coordinadors:

 • – José Oliver (joliver@disca.upv.es)
 • – Agustín Espinosa (aespinos@upvnet.upv.es)

[ Descarrega la presentació ]

Les Tecnologies de la informació (TI) fa referència a l’ús de la tecnologia per al tractament de la informació.

De manera més específica, la TI s’encarrega de l’adquisició, processament, emmagatzematge i difusió d’informació independentment del seu format (veu, imatges, textos, numèric) i per mitjà de la combinació de tècniques de computació i de comunicació.

Alguns dels camps emergents de la tecnologia de la informació són: les tecnologies web, la bioinformàtica, la computació en núvol, els sistemes globals d’informació, bases de coneixement a gran escala, etc.

Objectius

Els objectius de la Branca en Tecnologies de la Informació estan orientats a procurar el conjunt de coneixements necessari per a la comprensió, ús, disseny, instal·lació i administració dels serveis i de les components de les TI.

L’expert en TI ha de:

 • Reconèixer les necessitats de computació i poder seleccionar, crear, aplicar, integrar i administrar la solució en un context d’aplicació concret.
 • Assumir la responsabilitat de seleccionar els productes maquinari i programari apropiats per a l’organització, d’integrar aqueixos productes amb les necessitats de l’empresa i d’infraestructura, d’instal·lar, personalitzar i mantenir les aplicacions que necessiten els usuaris de l’empresa.

Competències

1. Capacitat per a comprendre l’entorn d’una organització i les seues necessitats en l’àmbit de les tecnologies de la informació i les comunicacions.

2. Capacitat per a seleccionar, dissenyar, desplegar, integrar, avaluar, construir, gestionar, explotar i mantenir les tecnologies de maquinari, programari i xarxes, dins dels paràmetres de cost i qualitat adequats.

3. Capacitat per a emprar metodologies centrades en l’usuari i l’organització per al desenvolupament, avaluació i gestió d’aplicacions i sistemes basats en tecnologies de la informació que asseguren l’accessibilitat, ergonomia i usabilitat dels sistemes.

4. Capacitat per a seleccionar, dissenyar, desplegar, integrar i gestionar xarxes i infraestructures de comunicacions en una organització.

5. Capacitat per a seleccionar, desplegar, integrar i gestionar sistemes d’informació que satisfacen les necessitats de l’organització, amb els criteris de cost i qualitat identificats.

6. Capacitat de concebre sistemes, aplicacions i serveis basats en tecnologies de xarxa, incloent Internet, web, comerç electrònic, multimèdia, serveis interactius i computació mòbil.

7. Capacitat per a comprendre, aplicar i gestionar la garantia i seguretat dels sistemes informàtics.

Perfils i eixides professionals

Un Enginyer Informàtic amb perfil professional de la branca de Tecnologies de la Informació, ha d’estar preparat per a:

» Dirigir i coordinar projectes de xarxes informàtiques i d’interconnexió de xarxes.

» Dissenyar aplicacions distribuïdes i multimèdia.

» Administrar, configurar i gestionar sistemes informàtics (incloent les xarxes).

» Establir i gestionar mecanismes i polítiques de seguretat de sistemes informàtics.

» Resoldre problemes relacionats amb el sistema operatiu i el programari de base.

Eixides professionals:

 • Administrador de Xarxa
 • Administrador de Sistemes
 • Arquitecte de Sistemes
 • Administrador de Base de dades
 • Arquitecte Programari
 • Desenvolupador de Programari
 • Dissenyador i Desenvolupador Web
 • Expert en Usabilitat
Audiovisual amb la presentació de la especialitat:

“Projecte finançat pel Ministeri d’Educació en el marc del Programa d’Atenció Integral i Empleabilitat dels Estudiants Universitaris”.
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votos, promedio: 5.00 de 5)
Loading...