L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la UPV celebra un multitudinari acte de graduació

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la UPV celebra un multitudinari acte de graduació

Més de 1400 persones van participar d’aquest emotiu acte que va omplir l’aforament del Palau de Congressos de València

El passat 24 d’octubre es va celebrar en el Palau de Congressos de València l’acte de graduació de les titulacions de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica (ETSINF) que organitza la delegació d’alumnat de ETSINF amb suport de l’Escola.

L’acte va acollir a més de 1.400 persones entre alumnat, familiars, responsables d’empreses i institucions i professorat i equip de l’Escola, en una jornada que va començar a les 18h.

La cerimònia va ser possible gràcies al suport de Edicom, Xplore Group, Deustche Telekom, NTT Data, Sopra Steria, Management Solutions, SollersConsulting, Inditex, Power Electronics, Telefónica, HP i Stadler, al costat de la col·laboració dels col·legis professionals, Col·legi Oficial d’Enginyeria Tècnica en Informàtica de la Comunitat Valenciana, Associació de Tecnologies de la Informació de la Comunitat Valenciana: Som Digitals, Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana i Col·legi Oficial d’Enginyeria Informàtica de la Comunitat Valenciana.

La taula que presidia l’acte va estar constituïda per la directora acadèmica del GIINF, María Engracia Gómez; el director acadèmic del GCD, José Hernández, el director acadèmic del MUIINF, Andrés Boza; el director del departament DISCA, Juan Luis Posadas; el director del departament DSIC, Andrés Terrasa; la directora de la ETSINF, Silvia Terrasa i el rector, José Capilla Romá.

El rector de la Universitat Politècnica de València, José Capilla va ser qui va realitzar l’obertura de l’acte després de la participació del Cor de la UPV amb el Veni Creator que dió inici a la cerimònia. El rector en el seu discurs, va animar als estudiants a abordar els reptes que ara se’ls presenten en aquesta etapa que ara comencen. José Capilla va recordar la singularitat de la UPV per, entre altres coses, oferir a l’estudiant “un entorn universitari únic en el panorama espanyol, amb opcions formatives i de vida per a gaudir d’una formació integral en línia amb la universitat del segle XXI.”

Després de concloure les seues paraules, el rector va donar pas a la directora del centre, Silvia Terrasa, que va ressaltar el paper de l’etapa universitària en la qual és possible “experimentar i relacionar-se amb persones diferents per a, d’alguna manera, créixer com a persones i com a professionals”. Els estudis d’informàtica, va destacar Terrasa, estan convertint-se en hegemònics, en una societat que ha reconegut la importància i rellevància de temes clau com la digitalització i la gestió massiva de dades. A continuació va intervindre el padrí d’aquesta promoció, el professor Salvador España Boquera, qui en un emotiu discurs va destacar que impartir classe en els quatre cursos del grau de Ciència de Dades li ha permés “veure l’evolució temporal dels estudiants i no el pas fugaç d’un semestre”. Espanya va remarcar la importància de formar-se com a persones més enllà de l’adquisició de coneixements, una cosa clau de la labor de la universitat i va descriure la graduació “com un punt d’inflexió a partir del qual no queda un altre camí que intentar sempre ser la millor versió d’un mateix portant a més, amb orgull, el seu origen politècnic”.


L’acte va continuar amb el reconeixement al Grup Cooperatiu Cajamar, entitat que organitza, des de 2017, la Cajamar UniversityHack, la competició d’analítica de dades més gran d’Espanya, dirigida específicament a alumnat dels millors centres formatius de Ciència de Dades del país. Rubén Rodríguez Giménez, Director de persones i talent TU de la filial tecnològica del Grup Cajamar va destacar la importància de la formació contínua, tal com va afirmar “en l’empresa ens enfrontem a reptes i desafiaments sense precedents, requerint de persones capaces que amb el seu talent puguen contribuir al desenvolupament, gestió i evolució dels projectes cap a noves dimensions i, per a això, és necessari formar-se contínuament”.

L’acte va continuar amb un reconeixement als millors expedients acadèmics d’alumnat en mobilitat, Alejandro Vicent Micó, Daniel Santamarina Portes, Mohamed Aas Ales, Fernando Javier Borao Zaccheo, Jorge Jiménez García, Marta de la Quadra Lozano i Daniel Oliver Belando van ser reconeguts per les seues estades en Keio University, Tòquio, el Japó, University of Pennsylvania, Filadèlfia, els Estats Units; University of Leicester, el Regne Unit; Aalto-*Yliopisto, FINLÀNDIA; Technological University de Dublín, Irlanda i Florida International University de Florida, els EUA, respectivament.

Després van arribar els reconeixements als millors expedients entregats pels Col·legis professionals a Diego Torres Bertomeu en el Grau d’Enginyeria informàtica, Felipe Zaballa Martínez, en el Doble Grau ADE i Enginyeria Informàtica; Lexin Zhou en el Grau de Ciència de Dades, César Martín Fort Palau en el Màster en Ciberseguretat i Ciberinteligencia; Carlos Miguel Almela Seller en el Màster Universitari en Gestió de la Informació i Saúl Blanco Villorejo i Miró-Manuel Matagne “ex aequo” en el Màster Universitari en Enginyeria Informàtica.

L’estudiant Joan Navarro Bellido, graduat en Enginyeria Informàtica que actualment compagina els seus estudis en el Màster Universitari en Enginyeria Informàtica amb els del Grau honorífic en Technology Management en The Center for Digital Technology and Management (CDTM) va ser l’encarregat de dedicar unes paraules en nom de tot l’alumnat just abans del lliurament de diplomes a totes i tots els titulats.

Posteriorment es va procedir a la crida de les diferents titulacions realitzat per la periodista col·laboradora de ETSINF, Mariajo Rodríguez i el delegat d’alumnat de la ETSINF, Julen García. Per primera vegada en aquesta edició es va fer lliurament de titulacions als màsters de departaments vinculats amb l’Escola. L’ordre de lliurament de reconeixements va ser: Màster Universitari en Enginyeria Informàtica, Màster Universitari en Ciberseguretat i Ciber Intel·ligència, Màster Universitari en Gestió de la Informació, Màster Universitari en Enginyeria de Computadors i Xarxes, Màster Universitari en Computació en el Núvol i d’Altes Prestacions, Màster Universitari en Enginyeria i Tecnologia de Sistemes Programari, Màster Universitari en Intel·ligència Artificial, Reconeixement de Formes i Imatge Digital, Grau en Ciència de Dades i Grau en Enginyeria Informàtica.

L’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica de la Universitat Politècnica de València se situa en el Top 5 espanyol com el centre de referència per a estudiar enginyeria informàtica, ciència de dades, criptografia, intel·ligència artificial o gestió de la informació. Al costat d’això, l’Escola d’Informàtica se situa com la segona millor d’Espanya per a estudiar Enginyeria Informàtica, tal com recull THE Subject Rànquing que realitza la revista Times Higher Education (THE).

 

#somETSINF

 

Programa cerimònia de graduació 2023 ETSINF UPV

18.00 Puja la comitiva
Inici (Veni Creator Spiritus)
Rector: Obertura de l’acte
Discurs Directora
Discurs padrí
Reconeixement a l’empresa
Discurs d’empresa
Reconeixement a mobilitat internacional
Reconeixement a millors expedients
Discurs dels estudiants
Crida màster MUIINF
Crida màster MUCC
Crida màster MUGI
Crida màster MUICR (DISCA)
Crida màster MUCPD (DSIC)
Crida màster MUITSS (DSIC)
Crida màster MUIARFID (DSIC)
Crida grau GCD
Crida grau GIINF
Discurs Rector
20.00 Final (Gaudeamus Igitur)

Us deixem ací algunes imatges realitzades per Alicia Villanueva, CODCV, COIICV, Rectorat i ETSINF. Mes avant inclourem la galeria oficial amb moltes més imatges de la cerimònia.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Loading...