La Càtedra Govern Obert impulsa el desenvolupament d’un sistema presencial de votació electrònica 

La Càtedra Govern Obert impulsa el desenvolupament d’un sistema presencial de votació electrònica 

Desenvolupada per Hackers Cívics, de manera altruista, amb tecnologies lliures respon a la premissa “des de la ciutadania per a la ciutadania”

Dimarts passat, 25 de setembre, es van situar urnes digitals en els centres de majors de Benimaclet, Patraix i Arrancapins perquè feren de manera presencial les seues votacions de #decidimVLC2018 amb urnes digitals. Ahir dimecres, les urnes digitals es van situar en els centres de Nou Moles, Benicalap i Amistat #participaciónciudadana.

València ha implantat un sistema presencial de vot electrònic o urna digital dissenyat per membres de la comunitat Hackers cívics que s’ha desenvolupat amb tecnologies lliures i obertes. D’aquesta manera, es demostra que la ciutadania es pot dotar d’eines de participació útils i de qualitat si li’l proposa. La iniciativa ha sigut recolzada des de la Càtedra Govern Obert, signada entre la UPV i l’Ajuntament de València. Com apunten des de l’equip que ha treballat en el projecte “es tracta d’aportar solucions tecnològiques que permeten que la ciutadania puga influir en aquells aspectes que afecten a les seues vides”

L’equip de CátedraGO ha adaptat el sistema presencial de votació electrònica, #evotebox per a la consulta DecidimVLC del Ajuntamentde València. Una nova aportació al camp de les tecnologies cíviques per a complementar aquesta consulta pública i avançar en l’apoderament de la ciutadania

En aquest moment l’equip de desenvolupament del projecte està treballant per a crear una solució que s’adapte a qualsevol procés consultiu, amb diferents censos i garanteix la transparència i fiabilitat dels resultats. Aquests a més es recontarán automàticament de manera electrònica i a l’instant.

L’equip de desenvolupament de la urna digital està compost per Diego Álvarez, José Ramón Prieto, Adrián Munera, Eduardo Càmera, XimoMolina i Alejandro González.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Loading...