La Càtedra Govern Obert impulsa el desenvolupament d’una urna digital a València

La Càtedra Govern Obert impulsa el desenvolupament d’una urna digital a València

Desenvolupada per Hackers Cívics, de manera altruista, amb tecnologies lliures respon a la premissa “des de la ciutadania per a la ciutadania”.

L’Alcalde Joan Ribó i la Regidora Neus Fàbregas van participar en la votació en proves realitza ahir en el Saló de Cristall de l’Ajuntament de València.

València ha experimentat amb un sistema de vot electrònic o urna digital dissenyat per membres de la comunitat Hackers cívics que s’ha desenvolupat amb tecnologies lliures i obertes. D’aquesta manera, es demostra que la ciutadania es pot dotar d’eines de participació útils i de qualitat si s’ho proposa. La iniciativa ha estat recolzada des de la Càtedra Govern Obert, signada entre la UPV i l’Ajuntament de València, i els seus desenvolupadors han treballat de manera altruista en el projecte.

El dissabte es va dur a terme la primera prova, a la plaça de la Mare de Déu, i el dilluns es va realitzar la segona a l’Ajuntament. Gràcies a elles s’ha pogut constatar la facilitat d’ús i el bon acolliment entre les veïnes i veïns de València. A més, l’alcalde Joan Ribó, la regidora de Participació Ciutadana Neus Fàbregas o la presidenta de la Federació de Veïns de València María José Broseta van poder completar el procés de vot electrònic amb aquest sistema.

Gràcies a la col·laboració de l’Àrea de Participació de l’Ajuntament de València, que s’ha sumat al projecte, s’ha provat la seva viabilitat com a possible sistema presencial de vot en les consultes ciutadanes d’inversions. Fruit d’aquesta col·laboració s’ha possibilitat avançar en l’aplicació d’aquest tipus de solucions tecnològiques i aproximar-les a la ciutadania.

En aquest moment l’equip de desenvolupament del projecte està treballant per crear una solució que s’adapte a qualsevol procés consultiu, amb diferents censos i garanteix la transparència i fiabilitat dels resultats. Aquests a més, es recontaran automàticament de manera electrònica i a l’instant.

Des de l’àrea Hackers Cívics i la Càtedra Govern Obert treballen per afavorir l’apoderament de la ciutadania. I com apunten “es tracta d’aportar solucions tecnològiques que permeten que la ciutadania puga influir en aquells aspectes que afecten les seves vides”.

L’equip de desenvolupament de l’urna digital està compost per Diego Álvarez, Alejandro González, José Ramón Prieto, Ximo Molina, Saúl Soriano i David Pardo.

Cátedra Govern Obert voto electrónico 3 Cátedra Govern Obert voto electrónico 2 Cátedra Govern Obert voto electrónico 1

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votos, promedio: 5.00 de 5)
Loading...