El desafiament de geocaching del Museu d’Informàtica nomenat millor caixet de la província de València en 2019

El desafiament de geocaching del Museu d’Informàtica nomenat millor caixet de la província de València en 2019

Milers de persones practiquen a tot el món el geocaching, un joc de desafiaments i pistes repartit per racons de tot el planeta. El tècnic de laboratori Ricardo Pérez practica des d’anys aquest joc i va generar aquest caixet amb 20 pistes amagades en dades i vitrines del Museu d’Informàtica de ETSINF UPV. Aquesta prova ha sigut guardonada per votació popular com el millor caixet de 2019 de la província de València. Vols conéixer més sobre aquest interessant joc?

En què consisteix el geocaching?

Es tracta d’un joc gratuït, practicat a tot el món per milers de persones de totes les edats. Bàsicament, consisteix a amagar un “tresor” (caixet), publicar les seues coordenades GPS en una web i esperar que altres jugadors ho troben.

Normalment els caixets s’amaguen en llocs d’especial interés, amb el que la cerca és, a més, una bona manera de conéixer llocs interessants.

La grandària de l’objecte amagat i la dificultat de l’amagatall són molt variables: un caixet pot mesurar una mica menys que un didal o ser més gran que un contenidor. A vegades, són tan accessibles com perquè puga trobar-ho una persona en cadira de rodes però, per a localitzar els més difícils, a vegades, cal escalar o fins i tot bussejar.

Quan un jugador localitza un caixet, deixa constància que l’ha trobat escrivint el seu pseudònim (nick) en el llibre de signatures (logbook). Si ho desitja, a més, pot fer intercanvi d’objectes (en general, joguets) deixant un regal d’igual o superior valor al que s’emporta.

Després, des de casa, comparteix la seua opinió en l’app del joc, que serveix a més per a portar el compte dels caixets oposats. Els comentaris i valoracions dels geocachers són com les crítiques de cinema: estan permesos els elogis i els laments, però estan expressament prohibits les pistes i els spoilers.

Com és el caixet del Museu de la ETSINF ?

Es tracta d’un caixet de tipus misteri, i per a donar amb ell hauràs de visitar l’exposició i respondre a les qüestions plantejades.

T’atreveixes?

Perquè el primer que has de fer és crear-te un compte en la web oficial. Necessitaràs un nick o nom de jugador i un correu electrònic.

Pots veure la descripció del caixet (listín) en el següent enllaç: https://coord.info/gc7v5eh

Alguns enllaços d’interés:

Si vols saber més del joc: www.geocaching.com
Una guia molt recomanable per a començar: https://www.geocachingcorrecto.com/
I aquesta és l’app recomanable per a Android: https://www.cgeo.org/
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votos, promedio: 5.00 de 5)
Loading...