José Duato pren possessió de la seva plaça d’Acadèmic Numerari de la RAC.

José Duato pren possessió de la seva plaça d’Acadèmic Numerari de la RAC.
El 13 de novembre, el professor de l’ETSINF José Duato va prendre possessió de la seva plaça d’Acadèmic Numerari de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals en la medalla número 5, que li va ser concedida al febrer de 2018.
Nostra més sincera enhorabona!

José Duato, catedràtic i investigador de la Universitat Politècnica de València (UPV), professor de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica (ETSINF-UPV) i director del Grup d’Arquitectures Paral·leles, va ser triat per unanimitat a principis de 2018, a proposta de la Secció de Ciències Exactes, ocupant la medalla número 5.

El discurs d’ingrés de Duato es va titular “Aportacions al control de congestió de xarxes d’interconnexió d’alta velocitat” i va ser contestat, en nom de la Reial Acadèmia de Ciències Exactes, Físiques i Naturals, per Javier Jiménez Sendín.

Premi Nacional Juliol Rei Pastor, Premi Jaume I de Noves Tecnologies…

Entre els mèrits que l’Acadèmia ha tingut en compte per a la seva elecció, destaquen la consecució l’any 2009 del Premi Nacional de Recerca Juliol Rei Pastor en Matemàtiques i Tecnologies de la Informació i Comunicacions; el Premi Jaume I de Noves Tecnologies en 2006, i les seves rellevants aportacions científiques en el camp de les xarxes d’interconnexió.

Més de 14.000 cites

A més, Duato, els treballs de recerca del qual compten amb més de 14.000 cites, és primer autor del llibre Xarxes d’Interconnexió: un enfocament d’enginyeria, publicat per la IEEE Computer Society Press en 1997 i per Morgan Kaufmann en 2002.

Es tracta del segon llibre més citat sobre xarxes d’interconnexió existent en l’actualitat, i és utilitzat habitualment pels enginyers de disseny de xarxes d’interconnexió de les empreses líders en el mercat, com IBM, Intel o Atos Bull, entre moltes altres.

Així mateix, Duato ha estat editor d’algunes de les revistes més rellevants del sector en l’àmbit internacional, com IEEE Transactions on Computers, IEEE Computer Architecture Letters, i IEEE Transactions on Parallel and Distributed Systems.

José Duato RAC

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Loading...