Blockuniversitas 2019: Jornada sobre la primera Xarxa de Blockchain d’Universitats Valencianes

Blockuniversitas 2019: Jornada sobre la primera Xarxa de Blockchain d’Universitats Valencianes

Les universitats públiques valencianes promouen de manera conjunta una jornada per a donar a conéixer la tecnologia Blockchain i els seus usos per entitats de servei públic. La Universitat Politècnica de València, acull aquesta trobada dissabte que ve, 23 de febrer.

La tecnologia Blockchain s’ha donat a conéixer a través del seu ús en la criptomoneda Bitcoin, però el seu àmbit d’aplicació va molt més allà. El Blockchain, o cadena de blocs, és una eina que permet processos de certificació descentralitzada sota condicions de seguretat. El seu desplegament en l’àmbit universitari i, en general, del públic obri un ampli ventall de possibilitats per a les diferents administracions. No obstant això, es tracta d’una tecnologia poc coneguda pels diferents actors socials, encara que ja existeixen diverses propostes per a la seua aplicació en àmbits molt diversos com la banca, els processos electorals, la certificació (de propietats, títols, notes acadèmiques, …), etc. En resum, una tecnologia que permet aportar valor a l’intercanvi d’informació en la xarxa i el fa de forma descentralitzada, la qual cosa pot obrir noves oportunitats a valors ètics com la col·laboració i el bé comú en la nova societat digital.

El 23 de febrer de 2019 se celebrarà en el saló d’actes groc de la Ciutat Politècnica de la Innovació, a la Universitat Politècnica de València, el primer congrés Blockuniversitas: Xarxa de Blockchain d’Universitats juntament amb la participació d’altres universitats públiques valencianes: Universitat de València, Universitat d’Alacant i Universitat Miguel Hernández d’Elx. L’objectiu del congrés no és un altre que donar a conéixer aquesta tecnologia. Per a això, el congrés constarà d’una xarrada de divulgació que permeta al públic general conéixer i entendre què és el Blockchain, una taula redona tecnològica, on es discutirà més detalladament els secrets d’aquesta tecnologia, i una taula d’aplicacions on es puguen compartir i debatre idees i iniciatives per a utilitzar aquesta tecnologia per al bé públic, molt especialment en l’àmbit universitari.

La gestió de la inscripció en el citat congrés serà realitzada íntegrament mitjançant un Blockchain amb nodes distribuïts en les diferents universitats participants. Això serà possible gràcies a la tecnologia desenvolupada per les universitats públiques participants i que ha sigut provada amb èxit en les primeres jornades tècniques BAES&Madphy, celebrades el 19 d’octubre de 2018 a Alacant, en la seu del Col·legi Notarial de la Comunitat Valenciana.

Les universitats participants han col·laborat estretament per a realitzar aquest projecte pioner de Xarxa de Blockchain d’Universitats. Des de l’organització d’aquest congrés desitgem enviar un missatge obert a la societat de com la seua universitat integra aquesta tecnologia per a posar-la al servei de la ciutadania, complint amb la seua haver d’estar a l’avantguarda de totes aquelles tecnologies que serveixen per al bé comú i el progrés de la societat. Convidem així a tots els membres de les universitats públiques a participar en aquest congrés l’enllaç del qual d’inscripció s’enviarà al llarg del mes de gener.

Pots conéixer més detall sobre els participants en la jornada i inscripció a la trobada ací: http://www.ctranspa.webs.upv.es/blockuniversitas-2019/

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Loading...