Policies polis, l’equip de la UPV que passa a la final de la National Cyber League

Policies polis, l’equip de la UPV que passa a la final de la National Cyber League

Juan José Vidal Doménech, Jorge Giménez Duró, Ivan Zomeño Breitenstein, Alberto Morata Gomila i Andrés Yedra Gisbert són els components de l’equip Policies polis que ha guanyat la fase autónomica de National Cyber League, el concurs nacional que ha organitzat la Guàrdia Civil per a descobrir talent relacionat amb la ciberseguretat.

Els cinc, que estudien la Doble titulació en Enginyeria Informàtica i ADE en la UPV, estan convocats a la final de la competició que tindrà lloc a Aranjuez, els dies 15, 16 i 17 de novembre i on s’enfrontaran a resta d’equips guanyadors de les fases autonòmiques.

Però abans, van haver de competir el passat 26 de setembre enfront d’altres quatre equips en la jornada que va tindre lloc a la nostra escola.

Jorge Duró ens explica aquesta experiència i en què van consistir les proves que van superar: “es tractava d’una competició de ciberseguretat que es coneix com CTF (Capture The Flag). Com el seu nom indica, l’objectiu és trobar la flag, que pot ser un arxiu ocult o una demostració que has complit els requisits i has trobat la vulnerabilitat. Per a exemplificar, en el primer cas era una IP que responia a estímuls i en el segon era un arxiu que es trobava dins d’una màquina a la qual havies d’entrar“.

Va durar subratlla que una de les fortaleses de l’equip guanyador va ser el caràcter multidisciplinari d’aquest: “en estar cursant la doble titulació en Enginyeria Informàtica i ADE, vam tindre certa facilitat per a formar un grup amb membres de la pròpia carrera i suplir tots els camps. Comptem amb una part molt enfocada en l’àmbit tècnic i una altra molt centrada en el legal”.

National Cyber League, equipo ganador ETSINF UPV

Enhorabona a tots i molta sort en la pròxima fase.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Loading...