Balanç de Scratch Day 2018

Balanç de Scratch Day 2018

El Museu d’ Informàtica de l’Escola tècnica Superior d’Enginyeria Informàtica ha organitzat per cinquè any consecutiu la jornada Scratch Day dirigida a alumnes/as de 1º de grau. Aquesta ha sigut la primera edició que es dirigia a tota la comunitat universitària de la UPV gràcies al suport del Programa Culturals de la UPV en el qual ha sigut promogut.

L’activitat es va celebrar el passat 10 de setembre i en ella van participar 128 alumnes de nou ingrés, quasi el doble respecte a l’edició anterior, que han  obtingut un certificat d’assistència i aprofitament del curs.

Aquesta activitat proposa conèixer i desenvolupar xicotets projectes en l’entorn educatiu de programació Scratch, un entorn d’aprenentatge que fa possible,  a les persones sense coneixements previs de programació, obtenir ràpidament resultats sense haver d’aprendre a escriure en un llenguatge de programació convencional. Amb açò s’exerciten els principis del pensament computacional i de la programació.

Scratch facilita la creació d’històries interactives, jocs i animacions, i el seu entorn permet combinar objectes, gràfics, sons i seqüències d’ordres i compartir les creacions pròpies amb altres persones de forma online. Aquest entorn és desenvolupat des de 2007 en el MIT (Institut Tecnològic de Massachusetts) per un equip dirigit per Mitchel Resnick i en l’actualitat és utilitzat per diversos milions de persones a tot el món.

El Scratch Dayes va dur a terme amb el suport dels alumnes tutors del Programa PATU en els laboratoris 1.3 Ada Byron i 1.2 Alan Turing de l’edifici 1G de l’ETSINF, permetent triar entre dos possibles torns.

L’activitat es fa coincidir amb la jornada global de promoció de programació i està donada d’alta en scratch.mit.edu.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Ninguna valoración todavía)
Loading...